Nyheder

 

15. juni 2019 fik vi nøglerne til gården på Markebækvej 2 i Skævinge. Det blev begyndelsen til den praktiske del af en drøm vi havde talt om igennem mange år.

Vi havde igennem årene undret os over meget over at den grønne omstilling bare blev ved tom snak, og ingen reel politisk handling. Det på trods af at befolkningens opbakning er åbenlys og total.

Vi ville derfor starte med os selv, og udskifte det bevidstløse storforbrugende liv med et fokus på cirkulært forbrug og selvforsyning. Samtidigt ønsker vi at genopbygge et liv med respekt for, og direkte integration til den natur, vi som art har glemt vi er en del af.

Efter 5 år på gården er det blevet til en større bygningsrenovering og vi tilbyder idag Cafe og Gårdbutik, Gildesal/Mødefaciliter og Bed & Breakfast.

I realiteten er naturen svaret på de fleste af vores “gønne livsstilproblemer”, men det kræver at vi indstiller os på at leve i pagt med den. Derfor er vi i gang med at oprette et skovlandbrug på de tilhørende 2 ha. som dyrkes efter holistiske og cirkulære principper. I løbet af nogle år vil vi vil opbygge en produktion, som kan tilbyde naturligt dyrkede og usprøjtede fødevarer, som bær, frugter, flerårige grøntsager, urter og traditionelle 1 årige grøntsager. Produktionen er til brug i vores menuer og til salg i vores cafe og gårdbutik.

Efter Principperne for Permakultur, arbejder vi på at Lærkegård med tiden kan blive en integreret del af lokalmiljøet, dels som cafe, men også som et samlingspunkt for familiefester og events. Det overordnede mål er at blive en attraktiv og fredfyldt oase, som vil tiltrække turister og byboere til en gastronomisk og hyggelig oplevelse på landet.

camilla og allan, bryllupsrejse japan 2016

Camilla og Allan har kendt hinanden siden 2005 og har foretaget en lang personlig rejse sammen. Vi kunne have beholdt vores økonomiske sikkerhed og velbetalte jobs indenfor marketing og IT, men har i processen erkendt at penge og pension alene, ikke kan erstatte kreativitet og mening. Derfor har vi har i en moden alder bestemt os for at tage Lærkegård som en personlig udfordring, og en chance for at opnå et liv i bedre harmoni med vores egen og den omgivende natur.